Hardwarefiltering
Hardwarefiltering is een krachtige filtermethode voor scholen die de veiligste online omgeving willen hebben. Het beschermt leerlingen en biedt goede controle op het netwerk van de school.


Wat is hardwarefiltering?
Hardwarefiltering is een filtermethode om het internetverkeer te beheren en ongewenste inhoud te blokkeren. Een fysieke filtermachine wordt binnen het schoolnetwerk geplaatst. Het internetverkeer wordt direct en efficiënt geanalyseerd en gefilterd.
Het voordeel van een hardware-oplossing is dat al het internetverkeer lokaal gefilterd wordt.

Verschil hardware-/cloudfiltering
Het grootste verschil tussen hardwarefiltering en cloudfiltering is de manier waarop het internetverkeer wordt verwerkt.
Hardwarefiltering werkt via een fysieke machine die binnen het netwerk wordt geïnstalleerd. Al het internetverkeer wordt lokaal gefilterd, zonder afhankelijkheid van externe servers. Voor scholen die maximale controle en minimale afhankelijkheid van externe services willen, is hardwarefiltering het meest geschikt.
Cloudfiltering werkt via een externe cloudserver die het internetverkeer inspecteert, voordat het de eindgebruiker bereikt. Dit biedt flexibiliteit voor apparaten die buiten het netwerk opereren.
Voordelen hardwarefiltering
De beste filtering
Hardwarefiltering biedt scholen de beste filtering. Een website die de leerling wil zien, wordt inhoudelijk, per pagina, real-time geanalyseerd en gecategoriseerd. Op basis van woorden, URL, tekst en broncode wordt bepaald of de inhoud op het apparaat geladen wordt. Dit geeft zowel de leerling als de school de beste beveiliging.

Functies hardwarefiltering
- Inzicht en controle: het systeem houdt bij welke internetactiviteiten er zijn. Dit helpt bij het naleven van regels, en bij problemen kun je terugkijken wat er is gebeurd.
- Samenwerking met andere beveiliging: werkt naast andere aanwezige beveiligingsprogramma’s, zoals antivirussoftware, om het netwerk nog beter te beschermen.
- Geschikt voor meerdere scholen of afdelingen: meerdere gebruikers of afdelingen kunnen hetzelfde systeem gebruiken zonder elkaar te hinderen. Handig voor scholengroepen!
- Automatische back-up: instellingen worden opgeslagen, zodat je bij een storing dingen snel kunt herstellen, zonder alles opnieuw in te hoeven stellen.